Svar på vanliga frågor 175148
E-post
Hur skapar jag en kontraktsbaserad faktura?
Fråga

Hur skapar jag en kontraktsbaserad faktura?

Svar
 1. Klicka på Skapa > Kontraktsbaserad faktura uppe till höger i applikationen.
 2. Välj kunden som du vill skapa en kontraktsbaserad faktura för och klicka på Nästa. Du kommer nu till kundens faktureringssida.
 3. På sidan Fakturaregistrering, klicka på nedåtpilen i fältet Kontrakt. Om kontraktet som du söker finns, klicka på det. Om du inte ser kontraktet som du behöver, klicka på Sök efter mer så öppnas kontraktväljaren där du kan se alla tillgängliga kontrakt.
 4. I kontraktväljaren, hitta kontraktet som du vill skapa faktura för.
 5. Klicka på Välj vid kontraktet som du skapar en faktura för.
 6. Ange fakturainformation i formuläret Fakturaregistrering enligt följande:
  1. Fyll i alla obligatoriska fält och eventuella valfria fält.
  2. I avsnittet Fakturahuvud, klicka på Rubrikåtgärder. Här kan du lägga till avsnitt för att ange skatt, frakt, särskild hantering, rabatter, kommentarer och bilagor.
  3. i avsnittet Orderrader, klicka på Orderradsåtgärder och lägg till artiklar från katalogen eller lägg till ad hoc-artiklar (fritextartiklar) efter behov.
  4. Klicka på triangeln vid Mer för att expandera detaljavsnittet för orderrader och fylla i eventuella obligatoriska fält.
  5. Markera kryssrutan för de orderrader som du vill lägga till ytterligare detaljer för, till exempel skatt, rabatt, kostnader för särskild hantering, kommentarer eller bilagor.

När du är redo att skicka fakturan till din kund klickar du på Skicka. Du kan få eventuella valideringsfel som måste korrigeras innan du kan skicka fakturan. Om valideringsfelen inträffar på en detaljrad, klicka på kalkylatorikonen och triangeln vid Mer för att expandera orderraden och korrigera felet eller ange information som saknas.

När du har skickat din faktura visas sidan Fakturautkast . Om du har fakturor som inte har slutförts för kunden visas de här. Klicka på länken för Faktura-ID för att visa och slutföra dem.

För att återgå till din session i Ariba Network, klicka på Logga ut eller stäng webbläsarfönstret.

Ytterligare information

Om du lämnar sidan utan att skicka fakturan kan du spara fakturautkastet genom att välja Spara på sidan Bekräfta stängning. Du hittar alltid dina fakturautkast genom att gå till Beställningar > Kontrakt och välja Visa kontraktfakturor.

Om du får ett ANERR-fel som säger Ditt användarkonto på kundens PunchIn-sida väntar på godkännande. Försök igen senare, så måste kunden godkänna ditt konto innan du kan börja fakturera.


Gäller för

SAP Business Network

Användningsvillkor  |  Copyright  |  Säkerhetsinformation  |  Sekretess