GYIK 175148
E-mail
Hogyan hozhatok létre szerződéses számlát?
Kérdés

Hogyan hozhatok létre szerződéses számlát?

Válasz
 1. Kattintson a Létrehozás > Szerződéses számla lehetőségre az alkalmazás jobb felső sarkában.
 2. Válassza ki azt az ügyfelet, akinek szerződéses számlát szeretne létrehozni, és kattintson a Tovább gombra. Ekkor az ügyfele számlázási oldalára kerül.
 3. Az ügyfél Számlabevitel lapján kattintson a Szerződés mezőben látható, lefelé mutató nyílra. Ha látszik az Ön által keresett szerződés, akkor kattintson rá. Ha nem látszik az a szerződés, amelyre szüksége van, akkor kattintson a Továbbiak keresése lehetőségre, amely megnyitja a szerződésválasztót az összes elérhető szerződés megjelenítéséhez.
 4. A szerződésválasztóban keresse meg azt a szerződést, amelyhez létre szeretné hozni a számlát.
 5. Kattintson aKiválasztás gombra azon szerződés mellett, amelyhez létrehozza a számlát.
 6. Írja be a számla adatait a Számlabeviteli űrlapra a következők figyelembevételével:
  1. Töltse ki az összes kötelező mezőt, illetve az opcionális mezőket (utóbbiakat tetszés szerint).
  2. ASzámlafejléc szakaszon belül kattintson a Fejlécműveletek elemre. Ennek segítségével szakaszokat adhat hozzá az adók, szállítás, különleges kezelés, kedvezmények, megjegyzések és mellékletek számára.
  3. A Sortételek szakaszon belül kattintson a Sortétel-műveletek elemre, és szükség esetén adjon hozzá tételeket a katalógusból vagy alkalmi (katalógusban nem szereplő) tételeket.
  4. Kattintson aTovábbiak melletti háromszögre a sortétel-részletek szakasz kibontásához és a kötelező mezők kitöltéséhez.
  5. Jelölje be azon sortételek jelölőnégyzeteit, amelyekhez olyan további részleteket szükséges megadnia, mint a sorszintű adó, kedvezmény, különleges kezelés díja, megjegyzések vagy mellékletek.

Ha készen áll arra, hogy elküldje a számlát az ügyfélnek, akkor kattintson azElküldés gombra. Javítandó érvényesítési hibákat jelezhet a rendszer, amelyeket a számla elküldése előtt ki kell javítania. Ha egy részletező sornál jelentkezik az érvényesítési hiba, kattintson a számológép ikonra és a Továbbiak melletti háromszögre a sortétel kibontásához és a hiba javításához, illetve a hiányzó adatokat megadásához.

A számla elküldése után megjelenik a Számlavázlat oldal. Ha vannak ezen ügyfélhez kapcsolódó befejezetlen számlái, akkor azok itt jelennek meg. Kattintson a számlaazonosító-hivatkozásra ezek megtekintéséhez és véglegesítéshez.

Az Ariba Network rendszerben megnyitott munkamenetéhez úgy tud visszatérni, ha rákattint aKijelentkezés elemre, vagy egyszerűen bezárja a böngészőablakot.

További információ

Ha a számla elküldése nélkül lép ki az oldalról, akkor a Kilépés megerősítése oldalon a Mentés  gombra kattintva tudja menteni a számlavázlatot. A számlavázlatok mindig megtalálhatók, ehhez kattintson a Rendelések > Szerződések elemre, és válassza a Szerződéses számlák megtekintése lehetőséget.

Ha ez az ANERR-hiba jelenik meg: Felhasználói fiókja az ügyfél PunchIn oldalán jóváhagyásra vár., Próbálja újra később,akkor az ügyfélnek előbb jóvá kell hagynia a fiókját, és csak ezt követően számlázhat neki.


Az alábbi tételekre vonatkozik

SAP Business Network

Felhasználási feltételek  |  Copyright  |  Biztonsági közlemény  |  Adatvédelem