FAQ 175148
E-mail
Hoe maak ik een contractfactuur?
Vraag

Hoe maak ik een contractfactuur?

Antwoord
 1. Klik op Maken > Contractfactuur in de rechterbovenhoek van de toepassing.
 2. Selecteer de klant waarvoor u een op een contract gebaseerde factuur wilt maken en klik op Volgende. U kunt nu de factureringssite van uw klant gebruiken.
 3. Klik op de pagina Factuurinvoer op pijl-omlaag in het veld Contract. Als het gewenste contract wordt weergegeven, klikt u op het contract. Als het gewenste contract niet zichtbaar is, klikt u op Zoeken naar meer. Het selectievenster voor contracten wordt geopend en alle beschikbare contracten worden weergegeven.
 4. Zoek in dit venster het contract op waarvoor u een factuur wilt maken.
 5. Klik op Selecteren naast het contract waarvoor u een factuur maakt.
 6. Voer de factuurinformatie als volgt in het formulier Factuurinvoer in:
  1. Vul alle verplichte velden en eventuele optionele velden in:
  2. Klik in de sectie Factuurkop op Kopacties. Hiermee kunt u secties toevoegen voor btw, verzending, speciale afhandeling, kortingen, opmerkingen en bijlagen.
  3. Klik in de sectie Regelitems op Regelitemacties en voeg desgewenst items uit de catalogus of ad-hocitems (niet-catalogusitems) toe.
  4. Klik op de driehoek naast Meer om de sectie met regelitemdetails weer te geven en vul de verplichte velden in.
  5. Schakel het selectievakje in voor de regelitems waarvoor u aanvullende gegevens moet toevoegen (zoals regelniveau btw, kortingen, kosten voor speciale afhandeling, opmerkingen of bijlage).

Als u de factuur bij uw klant wilt indienen, klikt u op Indienen. Mogelijk worden er validatiefouten geretourneerd. De factuur kan pas worden ingediend als u de fouten hebt gecorrigeerd. Als de validatiefouten optreden op een detailregel, klikt u op het rekenmachinepictogram en de driehoek naast Meer om het regelitem weer te geven en de fout te corrigeren of ontbrekende informatie in te voeren.

Als u uw factuur hebt ingediend, wordt de pagina Factuurconcept weergegeven. Als u voor deze klant nog onvoltooide facturen hebt staan, worden deze hier weergegeven. Klik op de koppeling met de factuur-ID om deze facturen te bekijken en te voltooien.

Om terug te gaan naar uw Ariba Network-sessie, klikt u op Afmelden of sluit u het browservenster.

Aanvullende informatie

Als u de pagina afsluit zonder dat u een factuur hebt ingediend, kunt u de conceptfactuur opslaan via de optie Opslaan op de pagina Afsluiten bevestigen. U kunt uw conceptfacturen altijd bekijken. Ga hiervoor naar Orders > Contracten en selecteer de optie Contractfacturen bekijken.

Als u de volgende ANERR-fout ziet: Uw gebruikersaccount op de PunchIn-site van de klant is in afwachting van goedkeuring. Probeer het later opnieuw, moet de klant uw account eerst goedkeuren voordat u facturen kunt indienen.


Van toepassing op

SAP Business Network

Gebruiksvoorwaarden  |  Copyright  |  Veiligheidsverklaring  |  Privacy