ЧЗВ 174466
Имейл
Как да създам потвърждение за поръчка?
Въпрос

Как да създам потвърждение за поръчка? Как да потвърдя поръчка?

Отговор

Ако дадена поръчка съдържа стоки или услуги, които временно не са налични или вече не се предлагат, можете да потвърдите изпълнението на част от позициите, както и да отложите изпълнението на други или да ги отхвърлите.

За да изпратите потвърждение на поръчка:

 1. Кликнете върху Инструментални средства > Поръчки (или друга плочка, базирана на поръчки).
 2. Кликнете върху номера на поръчката за доставка, която желаете да потвърдите.
 3. Кликнете върху Създаване на потвърждение на поръчка > Актуализиране на единични позиции.
 4. В раздел Заглавие за потвърждение на поръчка въведете номер на потвърждение. Можете също да добавите очаквани транспортни разходи и данъци, както и коментари.
 5. Изберете Въвеждане на информация за транспортни разходи и данъци на ниво позиция, ако желаете да въведете очаквана дата на изпращане, транспортни разходи за датата на доставка, разходи за доставка или коментари за всяка потвърдена позиция.

Следващата част от потвърждението на поръчката е потвърждаване или отхвърляне на тези позиции, за да информирате клиента си дали поръчката му е възможна или ще трябва да бъде поставена в отложено изпълнение.

 1. Изберете една от следните опции:
  1. За материалите въведете числови стойности в едно или повече от полетата за потвърждаване, отложено изпълнение или отхвърляне
  2. За услугите изберете Потвърждаване или Отхвърляне.
 2. Кликнете върху Подробните данниза позиция и изпълнете една от следните опции:
  1. Редактирайте датите за изпращане и доставка, информацията за транспортни разходи и данъци, информацията за общата стойност и коментарите.
  2. За отхвърлените количества изберете Причина за отхвърляне. Ако в полето Причина за отхвърляне изберете Друга, трябва да въведете стойност в полето Коментари.
 3. Кликнете върху ОК, когато приключите с актуализацията на детайлите за позициите.
 4. Кликнете върху Напред.
 5. Кликнете върху Изпращане, за да изпратите потвърждението за поръчка на вашия клиент и да се върнете в страницата за подробните данни за поръчката за доставка.
Допълнителна информация

Прилага се за

SAP Business Network

Условия за използване  |  Авторско право  |  Политика за сигурност  |  Поверителност