Vanlige spørsmål 174949
E-post
Hvordan oppretter jeg en faktura uten innkjøpsordre?
Spørsmål

Hvordan oppretter jeg en faktura uten innkjøpsordre?

Svar

Når du skal sende en faktura uten innkjøpsordre, må du ha en handelsrelasjon med kunden. Hvis du har en handelsrelasjon med kunden du vil fakturere, må du følge instruksjonene nedenfor.

 1. Klikk på Opprett>Faktura uten IOdashboardstartsiden.
 2. På siden Opprett faktura uten innkjøpsordre velger du en kunde på rullegardinmenyen. Velg Standardfaktura, og klikk på Neste.
 3. På siden Opprett faktura oppgir du et fakturanummer (Fakturanr.), en dato og annen informasjon på overskriftsnivå om fakturaen i området SAMMENDRAG.
 4. Oppgi skatter, forsendelse, ekstra-ekspedisjon og rabatter på toppnivå etter behov.
 5. Oppgi godtgjørelser og gebyrer etter behov.
 6. Klikk på Vis/rediger adresser i delene SAMMENDRAG, Forsendelse og Tilleggsfelt for å kontrollere og redigere adresseinformasjon.
 7. Legg til andre elementer som betalingsvilkår, kommentarer eller vedlegg ved å klikke på Legg til topp og velg fra de tilgjengelige alternativene.
 8. Oppgi annen informasjon som kunden ber om, i området Tilleggsinformasjon.
 9. Klikk på Oppdater på toppen eller bunnen av skjemaet Fakturaregistrering for å oppdatere beregnede felt hvis du legger til eller endrer felt for beløp eller sats.
 10. Hvis du skal fakturere varer, går du til bunnen av delen Detaljposter og klikker på Legg til > Legg til material. Hvis du skal fakturere tjenester, går du til bunnen av delen Detaljposter, klikker på Legg til og velger Legg til generell tjeneste eller Legg til arbeidskraft.
 11. Klikk på Neste.
 12. Gå gjennom fakturaen og gjør de siste endringene.
 13. Klikk på Send.
Tilleggsinformasjon

Hvis du blir bedt om å oppgi en Kundekode når du oppretter en faktura uten innkjøpsordre for kunden, har du sannsynligvis ikke en handelsrelasjon med denne kunden på kontoen.

Før du kan begynne å samhandle med en kunde i Ariba Network, må du ha en handelsrelasjon med denne kunden eller en unik Kundekode som er tilordnet av kunden. Kontakt kunden og be om en Kundekode eller en handelsrelasjon. Ha Ariba Network-nummeret (ANID) ditt klart til kunden.


Gjelder for

SAP Business Network

Vilkår for bruk  |  Copyright  |  Sikkerhetsinformasjon  |  Personvern