Întrebări frecvente 106682
E-mail
Cum îmi contactez clientul în calitate de utilizator al unui cont de întreprindere?
Întrebare

Cum îmi contactez clientul dacă am cont de întreprindere?

Răspuns

Puteți contacta clientul dvs. în două moduri:

1. Prin intermediul mesajelor instantanee

2. Prin intermediul informațiilor de contact pe care vi le-a furnizat. Dacă sunteți administratorul contului sau un utilizator fără funcție de administrator, cu permisiunea Administrare clienți, localizați informațiile de contact ale clientului dvs. urmând acești pași:

  1. În colțul din dreapta sus al aplicației, faceți clic pe inițialele dvs. > Setări și selectați Relații cu clienții.
  2. Faceți clic pe numele clientului în secțiunea Curent.

Pentru informații specifice despre cum să vă configurați contul și să încheiați tranzacții cu un client, selectați Portal de informații pentru furnizor.

Informații suplimentare

Dacă nu sunteți un utilizator cu funcție de administrator, fără permisiunea Administrare clienți, contactați administratorul dvs. de cont pentru a accesa aceste informații. Pentru a afișa detaliile de contact ale administratorului de cont, faceți clic pe inițialele dvs. > Contactați administratorul.

Pentru a vedea un videoclip Quick Tip despre această temă, faceți clic aici.

Acest articol se aplică doar pentru utilizatorii de cont de întreprindere. Dacă aveți un cont standard, consultați notificarea originală a comenzii de aprovizionare pe care ați primit-o în căsuța de e-mail pentru adresa de e-mail a clientului dvs. Dacă nu sunteți sigur de tipul contului dvs., acesta apare în partea de stânga sus a aplicației, după conectare.


Se aplică pentru

Ariba Network

Condiții de utilizare  |  Drepturi de autor  |  Divulgarea și securitatea datelor  |  Confidențialitate