Întrebări frecvente KB0399093
E-mail
Cum trimit un mesaj instantaneu clientului meu?
Întrebare

Cum trimit un mesaj instantaneu clientului meu?

Răspuns

Puteți trimite două tipuri de mesaje instantanee clientului dvs.: mesaje independente de context, mai exact care sunt independente de documentul de tranzacție, respectiv mesaje dependente de context, atașate la un anumit document de tranzacție (facturi sau comenzi ferme).

Pentru a trimite un mesaj instantaneu independent de context clientului dvs.:

  1. Faceți clic pe fila Mesaje din partea de sus a paginii principale.
  2. Faceți clic pe pictograma creion de deasupra barei Căutare pentru a începe o conversație nouă.
  3. Selectați un client din listă făcând clic pe pictograma + sau utilizați funcția de căutare pentru a căuta un anumit client.
  4. Introduceți un subiect în caseta de text Subiect și tastați mesajul dvs. în caseta de text Scrieți un mesaj din partea de jos. Faceți clic pe pictograma agrafă de birou dacă doriți să adăugați un atașament (dimensiune maximă de fișier 10 MB).
  5. Faceți clic pe Trimitere.

Pentru a trimite un mesaj instantaneu dependent de context clientului dvs. privind un anumit document de tranzacție:

  1. Deschideți un document și faceți clic pe panoul Mesaje din partea dreaptă de jos a paginii. Astfel, mesajul va fi corelat cu documentul.
  2. Introduceți un subiect în caseta de text Subiect și tastați mesajul dvs. în caseta de text Scrieți un mesaj din partea de jos. Faceți clic pe pictograma agrafă de birou dacă doriți să adăugați un atașament (dimensiune maximă de fișier 10 MB).
  3. Faceți clic pe Trimitere.

În momentul în care clientul dvs. răspunde, veți primi o notificare prin e-mail. Puteți răspunde la un mesaj prin intermediul notificării prin e-mail sau prin fila Mesaje.

Informații suplimentare

Pentru a trimite un mesaj instantaneu clientului dvs., aceștia trebuie să aibă activată funcționalitatea de mesagerie. Dacă nu o au activată, îi puteți contacta prin intermediul informațiilor de contact pe care le-au furnizat.

Pentru instrucțiuni despre cum să setați preferințele dvs. privind notificarea mesageriei, apăsați aici.

Rețineți că funcția de mesagerie este disponibilă numai pentru utilizatorii de cont de întreprindere. Pentru a utiliza această funcție, utilizatorii de cont standard trebuie să efectueze upgrade la cont.


Se aplică pentru

Ariba Network > Administration (Buyer & Supplier Account Administration)

Condiții de utilizare  |  Drepturi de autor  |  Divulgarea și securitatea datelor  |  Confidențialitate