GYIK 106682
E-mail
Hogyan léphetek kapcsolatba az ügyféllel, ha Enterprise fiókot használok?
Kérdés

Hogyan léphetek kapcsolatba az ügyféllel, ha Enterprise fiókot használok?

Válasz

Az ügyféllel kétféleképp léphet kapcsolatba:

1. Azonnali üzenet útján. 

2. Az általa megadott elérhetőségi adatok segítségével. Fiókadminisztrátorként vagy ügyfél-adminisztrációs engedéllyel rendelkező nemadminisztrátor felhasználóként ügyfelének elérhetőségi adatait a következő lépéseken keresztül határozhatja meg:

  1. Az alkalmazás jobb felső sarkában kattintson a monogramjára, majd a Beállításokra, és válassza az lehetőséget.
  2. A Tényleges részben kattintson az ügyfél nevére.

A fiók konfigurálásával és az ügyféllel való tranzakciókkal kapcsolatban részletes információkat a Beszállítói információs portálon találhat.

További információ

Ügyfél-adminisztrációs engedéllyel nem rendelkező nemadminisztrátor felhasználóként forduljon fiókadminisztrátorához az információkért. A fiókkezelő rendszergazda elérhetőségeinek megjelenítéséhez kattintson monogramjára, és válassza a Kapcsolatfelvétel a rendszergazdával lehetőséget.

A témakörhöz kapcsolódó gyorstippeket összegző videó megtekintéséhez kattintson ide.

Ez a cikk kizárólag a Vállalati fiókkal rendelkező felhasználókra vonatkozik. Amennyiben Standard fiókkal rendelkezik, kérjük ellenőrizze ügyfele e-mail címét a korábban e-mailben kapott eredeti megrendelés-értesítőn. Ha nem biztos abban, hogy milyen fiókot használ, belépést követően ellenőrizheti azt az alkalmazás bal felső részében.


Az alábbi tételekre vonatkozik

Ariba Network

Felhasználási feltételek  |  Copyright  |  Biztonsági közlemény  |  Adatvédelem