Svenska - Maskinöversättning
Svar på vanliga frågor KB0621569
E-post
Vad är en Tredjepartsanvändare?
Denna kunskapsdatabasartikel har maskinöversatts. SAP ger ingen garanti för maskinöversättningens riktighet eller fullständighet. Du kan se ursprungsinnehållet genom att växla till engelska via språkväljaren.
Symtom

Miljö

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Återskapa problemet
  1. Logga in på SAP Ariba med administratörsbehörighet.
  2. Gå till Administrera användare.
  3. Välj Användare.
  4. Använd tillgängliga filter och välj antingen:
    • Företagsanvändare
    • Tredjepartsföretagsanvändare (Ariba)
  5. Granska användarna som visas under vald kategori.

Lösning

En Tredjepartsanvändare är funktionellt likvärdig med en Företagsanvändare med avseende på systemåtkomst, behörigheter och gruppmedlemskap. Båda användartyperna kan tilldelas samma roller, behörigheter och åtkomstbehörigheter som krävs för att utföra affärsaktiviteter inom SAP Ariba.
Den primära skillnaden mellan de två användartyperna ligger i den autentiseringsmetod som används för åtkomst till SAP Ariba-applikationen.

Företagsanvändare

Företagsanvändare är i allmänhet anställda som tillhör organisationens interna användarkatalog, till exempel:

När Företagsautentisering och Single Sign-On (SSO) har möjliggjorts autentiseras företagsanvändare via organisationens identitetsleverantör. Deras inloggningsuppgifter hanteras av företagets autentiseringssystem i stället för SAP Ariba.

Tredjepartsanvändare

Tredjepartsanvändare är avsedda för personer som behöver åtkomst till SAP Ariba men inte ingår i organisationens företagsanvändarkatalog.

Exempel:

Dessa användare konfigureras med värdet PasswordAdapter satt till ThirdPartyUser i deras SAP Ariba-användarprofil.
På grund av denna konfiguration kan tredjepartsanvändare autentisera sig direkt via SAP Ariba i stället för att förlita sig på organisationens företagsautentiseringssystem.

Not:
När en användare har lämnat ditt företag permanent kan du avsluta användaren för att förhindra obehörig åtkomst.
Avbrott innebär att spärra användaren från systemet, delegera användarens behörighet till en annan användare för att slutföra utestående uppgifter för dokument för godkännande och sedan inaktivera användaren.
För instruktioner, se Hur hanterar jag en användares dokument när en användare lämnar mitt företag?


Se även

Hur hanterar jag en användares dokument när en användare lämnar mitt företag?



Gäller för

Grundläggande inköp > Grundadministration > Grundadministration - användarhantering

Användningsvillkor  |  Copyright  |  Säkerhetsinformation  |  Sekretess