Srpski - Machine Translation
FAQ KB0621569
Email
Šta je korisnik treće strane?
Ovaj članak baze znanja je mašinski preveden da bi vam bilo lakše. SAP ne obezbeđuje bilo kakvu garanciju koja se odnosi na tačnost ili potpunost mašinskog prevođenja. Originalni sadržaj možete pronaći ako prebacite na engleski jezik pomoću selektora jezika.
Simptom

Okruženje

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reprodukcija problema
  1. Prijavite se u SAP Ariba sa ovlašćenjima administratora.
  2. Pređite na Menadžer korisnika.
  3. Odaberite Korisnike.
  4. Koristite dostupne filtere i izaberite:
    • Korporativni korisnik
    • Korporativni korisnik treće strane (Ariba)
  5. Pregledajte korisnike prikazane u okviru odabrane kategorije.

Rešenje

Korisnik treće strane je funkcionalno ekvivalentan korisniku preduzeća u odnosu na pristup sistemu, dozvole i grupna članstva. Obe vrste korisnika se mogu dodeliti istim ulogama, dozvolama i pravima pristupa potrebnim za izvršavanje poslovnih aktivnosti u okviru SAP Ariba.
Primarna razlika između dva tipa korisnika je u metodu potvrde identiteta koji se koristi za pristup aplikaciji SAP Ariba.

Korisnici preduzeća

Korisnici preduzeća su uglavnom zaposleni koji pripadaju internom direktorijumu korisnika organizacije, kao što su:

Kada su aktivirana korporativna potvrda identiteta i Single Sign-On (SSO), korisnici preduzeća proveravaju identitet preko davaoca identiteta organizacije. Njihovim podacima pristupa upravlja sistem korporativne potvrde identiteta umesto SAP Ariba.

Korisnici treće strane

Korisnici treće strane su namenjeni pojedincima koji zahtevaju pristup rešenju SAP Ariba, ali nisu deo direktorijuma korporativnog korisnika organizacije.

Primeri uključuju:

Ovi korisnici su konfigurisani s vrednošću PasswordAdapter postavljenom na ThirdPartyUser u svom SAP Ariba korisničkom profilu.
Zbog ove konfiguracije korisnici treće strane mogu da provere autentičnost direktno preko SAP Ariba umesto da se oslanjaju na sistem korporativne potvrde identiteta organizacije.

Beleška:
Kada korisnik trajno napusti vašu kompaniju, možete da prekinete korisnika kako biste sprečili neovlašćeni pristup.
Prekid uključuje zaključavanje korisnika iz sistema, delegiranje ovlašćenja korisnika drugom korisniku da završi sve neizmirene zadatke koji se mogu odobriti, a zatim deaktiviranje korisnika.
Uputstva pogledajte u odeljku Kako da upravljam dokumentima korisnika kada korisnik napusti moju kompaniju?


Takođe pogledajte

Kako da upravljam dokumentima korisnika kada korisnik napusti moju kompaniju?



Applies To

Core Procurement > Core Administration > Core Administration User Management

Terms of Use  |  Copyright  |  Security Disclosure  |  Privacy