Slovenščina - Machine Translation
FAQ KB0621569
Email
Kaj je uporabnik tretje osebe?
Ta članek v zbirki znanja je bil strojno preveden za vaše udobje. SAP ne jamči za pravilnost ali popolnost strojnega prevoda. Originalno vsebino lahko najdete tako, da z izbirnikom jezikov preklopite na angleščino.
Simptom

Okolje

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reprodukcija težave
  1. Prijavite se v SAP Ariba s skrbniškimi pravicami.
  2. Pomaknite se do Upravitelja uporabnikov.
  3. Izberite Uporabniki.
  4. Uporabite razpoložljive filtre in izberite:
    • Poslovni uporabnik
    • Zunanji poslovni uporabnik (Ariba)
  5. Preglejte uporabnike, prikazane pod izbrano kategorijo.

Rešitev

Uporabnik tretje osebe je funkcionalno enakovreden uporabniku podjetja glede dostopa do sistema, dovoljenj in članstva v skupini. Obema vrstama uporabnikov je mogoče dodeliti iste vloge, dovoljenja in pravice za dostop, ki so potrebne za izvajanje poslovnih dejavnosti v SAP Ariba.
Primarna razlika med obema tipoma uporabnikov je v metodi preverjanja pristnosti, ki se uporablja za dostop do aplikacije SAP Ariba.

Uporabniki podjetja

Uporabniki podjetja so običajno zaposleni, ki pripadajo internemu uporabniškemu imeniku organizacije, kot so:

Ko sta omogočena preverjanje pristnosti za podjetje in enotna prijava (SSO), uporabniki podjetja preverijo pristnost prek ponudnika identitete organizacije. Njihove poverilnice upravlja sistem za preverjanje pristnosti podjetja in ne SAP Ariba.

Zunanji uporabniki

Uporabniki tretjih oseb so namenjeni posameznikom, ki potrebujejo dostop do SAP Ariba, vendar niso del imenika poslovnih uporabnikov organizacije.

Primeri vključujejo:

Ti uporabniki so konfigurirani z vrednostjo PasswordAdapter, nastavljeno na ThirdPartyUser v njihovem uporabniškem profilu SAP Ariba.
Uporabniki tretjih oseb lahko zaradi te konfiguracije preverijo pristnost neposredno prek SAP Ariba, namesto da bi se zanašali na sistem za preverjanje pristnosti podjetja v organizaciji.

Opomba:
Ko uporabnik trajno zapusti vaše podjetje, lahko uporabnika prekinete, da preprečite nepooblaščen dostop.
Prekinitev vključuje blokado uporabnika iz sistema, prenos uporabnikovega pooblastila na drugega uporabnika za dokončanje vseh odprtih nalog, ki jih je mogoče odobriti, in nato deaktiviranje uporabnika.
Za navodila glejte Kako upravljam uporabniške dokumente, ko uporabnik zapusti moje podjetje?


Gl. tudi

Kako upravljam uporabniške dokumente, ko uporabnik zapusti moje podjetje?



Applies To

Core Procurement > Core Administration > Core Administration User Management

Terms of Use  |  Copyright  |  Security Disclosure  |  Privacy