Slovenčina - Machine Translation
FAQ KB0621569
Email
Čo je používateľ tretej strany?
Tento článok databázy poznatkov bol pre vaše pohodlie strojovo preložený. Spoločnosť SAP neposkytuje žiadne záruky týkajúce sa správnosti alebo úplnosti strojového prekladu. Pôvodný obsah nájdete prepnutím výberu jazyka na angličtinu.
Symptóm

Prostredie

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reprodukcia problému
  1. Prihláste sa do SAP Ariba s oprávneniami správcu.
  2. Prejsť na manažéra používateľov.
  3. Vyberte používateľov.
  4. Použite dostupné filtre a vyberte buď:
    • Podnikový používateľ
    • Podnikový používateľ tretej strany (Ariba)
  5. Skontrolujte používateľov zobrazených vo vybranej kategórii.

Riešenie

Používateľ tretej strany je funkčne ekvivalentom používateľa typu Enterprise User, pokiaľ ide o prístup k systému, povolenia a členstvo v skupine. Obidvom typom používateľov môžu byť priradené rovnaké roly, povolenia a prístupové práva potrebné na vykonávanie obchodných aktivít v rámci SAP Ariba.
Primárny rozdiel medzi oboma typmi používateľov spočíva v metóde autentifikácie, ktorá sa používa na prístup k aplikácii SAP Ariba.

Podnikoví používatelia

Používatelia Enterprise sú vo všeobecnosti zamestnanci, ktorí patria do adresára interných používateľov organizácie, ako napríklad:

Keď je povolená podniková autentifikácia a Single Sign-On (SSO), používatelia Enterprise sa autentifikujú prostredníctvom poskytovateľa identity organizácie. Ich poverenia sú spravované skôr podnikovým autentifikačným systémom ako SAP Ariba.

Používatelia tretej strany

Používatelia tretej strany sú určení pre jednotlivcov, ktorí vyžadujú prístup k SAP Ariba, ale nie sú súčasťou podnikového adresára používateľov organizácie.

Príklady zahŕňajú:

Títo používatelia sú nakonfigurovaní s hodnotou PasswordAdapter nastavenou na ThirdPartyUser vo svojom profile používateľa SAP Ariba.
Z dôvodu tejto konfigurácie sa používatelia tretích strán môžu autentifikovať priamo prostredníctvom SAP Ariba namiesto spoliehania sa na podnikový overovací systém organizácie.

Poznámka:
Keď používateľ natrvalo opustil vašu spoločnosť, môžete používateľa ukončiť, aby ste zabránili neoprávnenému prístupu.
Ukončenie zahŕňa blokovanie používateľa zo systému, delegovanie oprávnenia používateľa na iného používateľa na dokončenie všetkých nevybavených schvaľovateľných úloh a následnú deaktiváciu používateľa.
Pokyny nájdete v téme Ako môžem spravovať dokumenty používateľa, keď používateľ opustí moju spoločnosť?


Pozri tiež

Ako môžem spravovať dokumenty používateľa, keď používateľ opustí moju spoločnosť?



Applies To

Core Procurement > Core Administration > Core Administration User Management

Terms of Use  |  Copyright  |  Security Disclosure  |  Privacy