Română - Traducere automată
Întrebări frecvente KB0621569
E-mail
Ce este un utilizator terț?
Acest articol din baza de cunoștințe a fost tradus automat pentru simplificarea procesului. SAP nu oferă nicio garanție în ceea ce privește corectitudinea sau integralitatea traducerii automate. Puteți găsi conținutul original comutând la limba engleză prin intermediul selectorului de limbă.
Simptom

Mediu

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reproducere punct slab
  1. Conectați-vă la SAP Ariba cu privilegii de administrator.
  2. Navigați la Manager de utilizatori.
  3. Selectați Utilizatori.
  4. Utilizați filtrele disponibile și alegeți:
    • Utilizator întreprindere
    • Utilizator întreprindere terță parte (Ariba)
  5. Revizuiți utilizatorii afișați în categoria selectată.

Rezoluție

Un Utilizator terț este echivalent din punct de vedere funcțional cu un Utilizator întreprindere în ceea ce privește accesul la sistem, permisiunile și apartenența la grup. Ambelor tipuri de utilizatori li se pot atribui aceleași roluri, permisiuni și drepturi de acces necesare pentru efectuarea activităților comerciale în SAP Ariba.
Diferența principală dintre cele două tipuri de utilizatori constă în metoda de autentificare utilizată pentru a accesa aplicația SAP Ariba.

Utilizatori întreprindere

Utilizatorii de întreprindere sunt, în general, angajați care aparțin directorului de utilizatori interni al organizației, precum:

Când sunt activate Autentificare corporativă și Single Sign-On (SSO), Utilizatorii de întreprindere se autentifică prin furnizorul de identitate al organizației. Legitimările acestora sunt gestionate de sistemul de autentificare al companiei, nu de SAP Ariba.

Utilizatori terți

Utilizatorii terți sunt destinați persoanelor care necesită acces la SAP Ariba, dar care nu fac parte din directorul de utilizatori corporativi al organizației.

Exemplele includ:

Acești utilizatori sunt configurați cu valoarea PasswordAdapter setată la ThirdPartyUser în profilul său de utilizator SAP Ariba.
Din cauza acestei configurări, utilizatorii terți se pot autentifica direct prin SAP Ariba în loc să se bazeze pe sistemul de autentificare corporativă al organizației.

Notă:
Când un utilizator a părăsit permanent compania dvs., puteți rezilia utilizatorul pentru a preveni accesul neautorizat.
Rezilierea implică blocarea utilizatorului din sistem, delegarea autorității utilizatorului către un alt utilizator pentru a termina sarcinile de aprobat restante și apoi dezactivarea utilizatorului.
Pentru instrucțiuni, consultați Cum gestionez documentele unui utilizator când un utilizator părăsește compania mea?


Vezi și

Cum gestionez documentele unui utilizator când un utilizator părăsește compania mea?



Se aplică pentru

Aprovizionare de bază > Administrare de bază > Gestionare utilizatori administrare de bază

Condiții de utilizare  |  Drepturi de autor  |  Divulgarea și securitatea datelor  |  Confidențialitate