Norsk - Maskinoversettelse
Vanlige spørsmål KB0621569
E-post
Hva er en tredjepartsbruker?
Denne kunnskapsbaseartikkelen er maskinoversatt. SAP Ariba gir ingen garanti for at maskinoversettelsen er fullstendig eller korrekt. Du finner det opprinnelige innholdet ved å bytte til engelsk ved hjelp av språkvelgeren.
Symptom

Miljø

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reproduksjon av problemet
  1. Logg på SAP Ariba med administratorrettigheter.
  2. Naviger til User Manager.
  3. Velg Brukere.
  4. Bruk tilgjengelige filtre og velg enten:
    • Foretaksbruker
    • Tredjepartsforetaksbruker (Ariba)
  5. Kontroller brukerne som vises under den valgte kategorien.

Løsning

En tredjepartsbruker er funksjonelt lik en Enterprise-bruker med hensyn til systemtilgang, tillatelser og gruppemedlemskap. Begge brukertypene kan tilordnes de samme rollene, tillatelsene og tilgangsrettighetene som kreves for å utføre forretningsaktiviteter i SAP Ariba.
Den primære forskjellen mellom de to brukertypene ligger i autentiseringsmetoden som brukes for å få tilgang til SAP Ariba-applikasjonen.

Foretaksbrukere

Foretaksbrukere er generelt medarbeidere som tilhører organisasjonens interne brukerkatalog, for eksempel:

Når Bedriftsgodkjenning og Single Sign-On (SSO) er aktivert, autentiseres Enterprise-brukere via organisasjonens identitetsleverandør. Påloggingsinformasjonen administreres av firmaets autentiseringssystem i stedet for SAP Ariba.

Tredjepartsbrukere

Tredjepartsbrukere er beregnet på personer som trenger tilgang til SAP Ariba, men som ikke er en del av organisasjonens firmabrukerkatalog.

Eksempler på dette er:

Disse brukerne er konfigurert med verdien PasswordAdapter satt til ThirdPartyUser i sin SAP Ariba-brukerprofil.
På grunn av denne konfigurasjonen kan tredjepartsbrukere autentisere direkte via SAP Ariba i stedet for å stole på organisasjonens firmaautentiseringssystem.

Merk:
Når en bruker har forlatt firmaet ditt permanent, kan du avslutte brukeren for å forhindre uautorisert tilgang.
Avslutning omfatter sperring av brukeren ut av systemet, delegering av brukerens fullmakt til en annen bruker for å fullføre eventuelle utestående godkjenningsoppgaver, og deretter deaktivering av brukeren.
Hvis du vil ha instruksjoner, se Hvordan administrerer jeg en brukers dokumenter når en bruker forlater firmaet?


Se også

Hvordan administrerer jeg en brukers dokumenter når en bruker forlater firmaet mitt?



Gjelder for

Kjerneanskaffelse > Kjerneadministrasjon > Kjerneadministrasjon - brukerbehandling

Vilkår for bruk  |  Copyright  |  Sikkerhetsinformasjon  |  Personvern