Hrvatski - Strojni prijevod
Najčešća pitanja KB0621569
E-poruka
Što je Korisnik treće strane?
Ovaj članak baze znanja preveden je strojno. SAP ne pruža nikakva jamstva u pogledu točnosti ili dovršenosti strojnog prijevoda. Originalni sadržaj možete pronaći ako se s pomoću odabirača jezika prebacite na engleski.
Simptom

Okruženje

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reprodukcija problema
  1. Prijavite se u SAP Aribu s administratorskim ovlastima.
  2. Navigirajte do Upravitelja korisnika.
  3. Odaberite Korisnici.
  4. Upotrijebite dostupne filtre i izaberite jedno od sljedećeg:
    • Korisnik poduzeća
    • Korisnik Enterprise treće strane (Ariba)
  5. Pregledajte korisnike prikazane pod odabranom kategorijom.

Rješenje

Korisnik treće strane funkcionalno je ekvivalent korisniku Enterprise s obzirom na pristup sustavu, dopuštenja i članstvo u grupi. Objema tipovima korisnika mogu se dodijeliti iste uloge, dopuštenja i prava pristupa potrebna za izvođenje poslovnih aktivnosti u okviru SAP Aribe.
Primarna razlika između ta dva tipa korisnika nalazi se u metodi provjere autentičnosti koja se upotrebljava za pristup aplikaciji SAP Ariba.

Korisnici Enterprise

Korisnici Enterprise obično su zaposlenici koji pripadaju internom imeniku korisnika organizacije, kao što su:

Kad je omogućena korporativna provjera autentičnosti i jedinstvena prijava (SSO), korisnici poduzeća provjeravaju autentičnost preko davatelja identiteta organizacije. Njihovim vjerodajnicama upravlja korporativni sustav provjere autentičnosti, a ne SAP Ariba.

Korisnici treće strane

Korisnici treće strane namijenjeni su pojedincima kojima je potreban pristup SAP Aribi, ali nisu dio imenika korporativnih korisnika organizacije.

Primjeri uključuju:

Ti su korisnici konfigurirani s vrijednošću PasswordAdapter postavljenom na ThirdPartyUser u njihovu korisničkom profilu za SAP Aribu.
Zbog ove konfiguracije korisnici treće strane mogu se autentificirati izravno preko SAP Aribe umjesto da se oslanjaju na sustav korporativne provjere autentičnosti organizacije.

Bilješka:
Kad korisnik trajno napusti vaše poduzeće, možete prekinuti korisnika kako biste spriječili neovlašteni pristup.
Prekid uključuje zaključavanje korisnika iz sustava, delegiranje korisnikovih ovlaštenja drugom korisniku kako bi dovršio sve neriješene zadatke dokumenta za odobrenje, a zatim deaktiviranje korisnika.
Upute potražite u odjeljku Kako upravljati dokumentima korisnika kad korisnik napusti poduzeće?


Vidi također

Kako mogu upravljati dokumentima korisnika kad korisnik napusti moje poduzeće?



Primjenjuje se na

Glavna nabava > Glavna administracija > Upravljanje korisnicima glavne administracije

Uvjeti korištenja  |  Autorsko pravo  |  Sigurnosno otkrivanje  |  Privatnost