Dansk - Maskinoversættelse
Ofte stillede spørgsmål KB0621569
E-mail
Hvad er en tredjepartsbruger?
Denne videnbaseartikel blev maskinoversat for at gøre det nemmere for dig. SAP giver ingen garantier for korrektheden eller fuldstændigheden af maskinoversættelsen. Du kan finde det oprindelige indhold ved at skifte til engelsk vha. sprogvælgeren.
Symptom

Miljø

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Gengivelse af problemet
  1. Log på SAP Ariba med administratorrettigheder.
  2. Naviger til User Manager.
  3. Vælg Brugere.
  4. Brug de tilgængelige filtre, og vælg enten:
    • Enterprise-bruger
    • Tredjepartsvirksomhedsbruger (Ariba)
  5. Kontroller de brugere, der vises under den valgte kategori.

Løsning

En tredjepartsbruger svarer funktionelt til en Enterprise-bruger med hensyn til systemadgang, tilladelser og gruppemedlemskaber. Begge brugertyper kan tildeles de samme roller, tilladelser og adgangsrettigheder, der kræves for at udføre forretningsaktiviteter i SAP Ariba.
Den primære forskel mellem de to brugertyper ligger i den godkendelsesmetode, der bruges til at få adgang til SAP Ariba-applikationen.

Enterprise-brugere

Enterprise-brugere er generelt medarbejdere, der tilhører organisationens interne brugerfortegnelse, f.eks.:

Når Virksomhedsgodkendelse og Single Sign-On (SSO) er aktiveret, godkendes Enterprise-brugere via organisationens identitetsudbyder. Deres legitimationsoplysninger administreres af virksomhedens godkendelsessystem i stedet for SAP Ariba.

Tredjepartsbrugere

Tredjepartsbrugere er beregnet til personer, der kræver adgang til SAP Ariba, men som ikke er en del af organisationens virksomhedsbrugerkatalog.

Eksempler herpå er:

Disse brugere er konfigureret med værdien PasswordAdapter indstillet til ThirdPartyUser i deres SAP Ariba-brugerprofil.
På grund af denne konfiguration kan tredjepartsbrugere godkende direkte via SAP Ariba i stedet for at være afhængige af organisationens virksomhedsgodkendelsessystem.

Bemærk:
Når en bruger har forladt din virksomhed permanent, kan du opsige brugeren for at forhindre uautoriseret adgang.
Afslutning involverer spærring af brugeren fra systemet, uddelegering af brugerens bemyndigelse til en anden bruger til at fuldføre eventuelle udestående opgaver til godkendelse og derefter deaktivere brugeren.
Se Hvordan administrerer jeg en brugers dokumenter, når en bruger forlader min virksomhed?


Se også

Hvordan administrerer jeg en brugers dokumenter, når en bruger forlader min virksomhed?



Gælder for

Kerneanskaffelse > Kerneadministration > Kerneadministration af brugeradministration

Brugervilkår  |  Copyright  |  Sikkerhedsbekendtgørelse  |  Beskyttelse af personlige oplysninger