Čeština - Strojový překlad
Časté dotazy KB0621569
E-mail
Co je uživatel třetí strany?
Tento článek znalostní databáze je přeložený strojovým překladem. SAP nezaručuje správnost ani úplnost strojového překladu. Na původní znění obsahu se můžete podívat přepnutím výběru jazyka na angličtinu.
Symptom

Prostředí

SAP Ariba Procurement

SAP Ariba Sourcing


Reprodukce problému
  1. Přihlaste se do SAP Ariba s oprávněním administrátora.
  2. Přejděte na Správce uživatelů.
  3. Vyberte Uživatelé.
  4. Použijte dostupné filtry a zvolte buď:
    • Podnikový uživatel
    • Podnikový uživatel třetí strany (Ariba)
  5. Zkontrolujte uživatele zobrazené ve vybrané kategorii.

Rozlišení

Uživatel třetí strany je funkčně ekvivalentní Podnikovému uživateli s ohledem na přístup do systému, oprávnění a členství ve skupinách. Oběma typům uživatelů lze přiřadit stejné role, oprávnění a přístupová práva potřebná k provádění obchodních činností v SAP Ariba.
Primární rozdíl mezi oběma typy uživatelů spočívá v metodě autentizace používané pro přístup k aplikaci SAP Ariba.

Podnikoví uživatelé

Podnikoví uživatelé jsou obecně zaměstnanci, kteří patří do interního uživatelského adresáře organizace, například:

Když je povoleno podnikové ověřování a jednotné přihlašování (SSO), podnikoví uživatelé se ověřují prostřednictvím poskytovatele identity organizace. Jejich přihlašovací údaje spravuje firemní autentizační systém namísto SAP Ariba.

Uživatelé třetí strany

Uživatelé třetích stran jsou určeni pro jednotlivce, kteří vyžadují přístup do SAP Ariba, ale nejsou součástí adresáře firemních uživatelů organizace.

Příklady:

Tito uživatelé jsou ve svém uživatelském profilu SAP Ariba nakonfigurováni s hodnotou PasswordAdapter nastavenou na ThirdPartyUser.
Vzhledem k této konfiguraci se mohou uživatelé třetích stran autentizovat přímo prostřednictvím SAP Ariba, místo toho, aby se spoléhali na firemní autentizační systém organizace.

Poznámka:
Když uživatel trvale opustí vaši společnost, můžete uživatele ukončit, abyste zabránili neoprávněnému přístupu.
Ukončení vyžaduje zablokování uživatele mimo systém, delegování oprávnění uživatele na jiného uživatele k dokončení nevyřízených úloh ke schválení a následnou deaktivaci uživatele.
Pokyny najdete v tématu Jak mohu spravovat dokumenty uživatele, když uživatel opustí svou společnost?


Viz také

Jak mohu spravovat dokumenty uživatele, když uživatel opustí mou společnost?



Platí pro

Hlavní pořízení > Hlavní administrace > Základní administrace – správa uživatelů

Podmínky používání  |  Copyright  |  Oznámení o zabezpečení  |  Ochrana soukromí