| |||||||||
OPCCC-1076
W zapotrzebowaniu opartym na współpracy kliknięcie przycisku Zakończ współpracę skutkuje próbą usunięcia pozycji zapotrzebowania, na które nie ma odpowiedzi od dostawcy. W przypadku zapotrzebowań z pozycjami, które zostały już zafakturowane lub zostały częściowo lub całkowicie przyjęte w poprzedniej wersji, użytkownicy nie mogli zakończyć współpracy w nowej wersji, jeśli linie te nie miały odpowiedzi od dostawcy. Ta funkcja wprowadza opcję wymuszenia zakończenia współpracy nad zapotrzebowaniem w takich przypadkach. Wymuszanie zakończenia współpracy nie powoduje usunięcia pozycji bez odpowiedzi od dostawcy. Zostaną one oznaczone jako nieobjęte współpracą, a współpraca zostanie zakończona.
W przypadku zapotrzebowań objętych współpracą obejmujących pozycje, które zostały wcześniej przyjęte lub zafakturowane, ale nie mają nowej odpowiedzi od dostawcy, kliknięcie opcji Zakończ współpracę spowodowało wylogowanie użytkownika z systemu bez ostrzeżenia lub błędu.
To było mylące i zakłócające dla ich doświadczenia użytkownika.
Teraz zakończenie propozycji ponownego współpracy bez odpowiedzi dostawcy dla pozycji, które zostały wcześniej przyjęte lub zafakturowane, nie będzie już wylogowywać użytkownika z aplikacji.
System zaktualizuje użytkownika o komunikat wskazujący, że nie można zakończyć propozycji współpracy, ponieważ pozycje, dla których nie otrzymano odpowiedzi od dostawcy, są pozycjami zapotrzebowania zafakturowanymi/otrzymanymi i nie można ich usunąć.
Nie pozwala to użytkownikowi na zakończenie współpracy. Użytkownik jest jednak zwracany do zgłoszenia zapotrzebowania w stanie tworzenia i może utworzyć nową propozycję współpracy.
Zwróć uwagę, że na poprzednim zamówieniu w Ariba Network, a nie na liście propozycji współpracy pojawią się pomyślne propozycje ponownego wspólnego opracowania dla dostawcy.
Nabywca
Skonfigurowane przez klienta
Brak zidentyfikowanych
Brak zidentyfikowanych
Zakupy 2102