Kako upravljam uporabniške dokumente, ko uporabnik zapusti moje podjetje?
Ta članek v zbirki znanja je bil strojno preveden za vaše udobje. SAP ne jamči za pravilnost ali popolnost strojnega prevoda. Originalno vsebino lahko najdete tako, da z izbirnikom jezikov preklopite na angleščino.
Uporabnik v mojem podjetju je zapustil ali ga bo kmalu zapustil. Njihove dokumente moram obdelati v rešitvi SAP Ariba Procurement.
SAP Ariba Buying and Invoicing
1. Zaklenite uporabnika iz sistema, da mu preprečite prijavo.
2. Obravnavajte dokumente v teku.
1. možnost:
Pooblastitev uporabnikovega pooblastila (tj. zagotavljanje vseh dostopov do dokumentov) nekomu drugemu:
- Pooblastitev uporabnikovega pooblastila nekomu drugemu (imenovanemu delegat).
- Pooblaščenec naj obdela vse preostale dokumente med letom za uporabnika, ki je odšel.
- Končajte delegiranje.
2. možnost:
Predodelitev posameznih dokumentov tega uporabnika:
- Prijavite se v svojo rešitev SAP Ariba Procurement kot član skupine za ponovno dodelitev za vrsto, ki jo je mogoče odobriti.
Če želite na primer znova dodeliti račune, se prijavite kot član skupine Predodelitev računa. - Kliknite Upravljanje > Dodelitve vlog, ki jih je mogoče odobriti.
- Nastavite Vrsto z možnostjo odobritve na želeno vrsto, ki jo je mogoče odobriti, in Trenutni uporabnik uporabniku, ki je zapustil.
- Izberite ustrezne dokumente in kliknite Vnovična dodelitev.
- Nastavite novega uporabnika, kot želite za vsako navedeno kombinacijo uporabnika/vloge.
- Kliknite Shrani.
3. Ko obdelate dokumente v teku z eno od teh metod, lahko uporabnika deaktivirate.
Core Procurement > Core Administration > Approval Flows
Core Procurement > Core Administration > Core Administration User Management
Core Procurement > Core Administration > Delegations
Invoicing
Purchasing > Requisitioning