---
article_id: KB0392471
article_type: FAQ
component_ids:
  - BNS-ARI-CM
  - BNS-ARI-INV
  - BNS-ARI-PUR
  - BNS-ARI-SC
  - BNS-ARI-SIPM
  - BNS-ARI-SS
  - BNS-ARI-SV
component_descriptions:
  - Catalog Management
  - Invoicing
  - Purchasing
  - Spend Visibility
  - Strategic Contracts
  - Strategic Sourcing
  - Supplier Information & Performance Management
products:
  - SAP Ariba Procurement, cloud edition
  - SAP Ariba Sourcing, cloud edition
personas:
  - Supplier
language: sl
created: 2008-12-30
updated: 2022-04-02
source: Knowledge Base
url: https://support.ariba.com/item/view/KB0392471_sl
connect_url: https://support.ariba.com/item/view/KB0392471_sl?min=1
sap_for_me_url: https://me.sap.com/notes/KB0392471/sl
---

# Kako dolgo bo moja seja ostala aktivna, preden ne bo uspela z napako časovne omejitve?

## Resolution

**Vprašanje**

Kako dolgo bo moja seja ostala aktivna, preden se konča z napako časovne omejitve?

**Odgovor**

Rešitve Ariba so časovno omejene po 30 minutah, da bodo skladne s panožnimi standardi za časovne omejitve sej in da bodo odpravljene težave z varnostjo.

Če zaprete okno brskalnika, seja na strežniku poteče po 30 minutah. Če pustite okno brskalnika odprto in neaktivno 30 minut, se prikaže sporočilo o časovni omejitvi seje. Če so postopki v teku dolgo in vidite vrstico napredka (vključno s prenosi podatkov iz strežnika in prenosi v strežnik), seja ne bo potekla. Enako velja za dražbe s statusom Odprto. Glede na to, da imajo dražbe hitrost samodejnega osveževanja vsakih nekaj sekund, se ekran brskalnika samodejno poveže s strežnikom Ariba. Če ste torej na zaslonu brskalnika, ki si ogleduje odprto dražbo, opozorila o nedejavnosti ne boste opazili.

**Dodatne informacije**

Po 30 minutah neaktivnosti se prikaže pojavno okno, ki označuje, da se seja konča z napako časovne omejitve. "Zaradi neaktivnosti boste odjavljeni. Če želite še naprej uporabljati aplikacijo, pritisnite **Preklic odjave**." Takrat se lahko uporabnik odloči za preklic te akcije odjave ali pa naj se sistem samodejno odjavi po eni minuti, nato pa se prikaže sporočilo "Vaša povezava je potekla zaradi dolgega obdobja neaktivnosti. Ponovno se morate prijaviti" bo prikazano uporabniku.  
  
Ta nastavitev je konfigurirana kot parameter za celoten sistem in je ni mogoče prilagoditi na posameznih strankinih spletnih mestih.
