---
article_id: KB0392471
article_type: FAQ
component_ids:
  - BNS-ARI-CM
  - BNS-ARI-INV
  - BNS-ARI-PUR
  - BNS-ARI-SC
  - BNS-ARI-SIPM
  - BNS-ARI-SS
  - BNS-ARI-SV
component_descriptions:
  - Beszerzés
  - Katalóguskezelés
  - Spend Visibility
  - Strategic Contracts
  - Strategic Sourcing
  - Supplier Information and Performance Management
  - Számlázás
products:
  - SAP Ariba Procurement, cloud edition
  - SAP Ariba Sourcing, cloud edition
personas:
  - Supplier
language: hu
created: 2008-12-30
updated: 2022-04-02
source: Knowledge Base
url: https://support.ariba.com/item/view/KB0392471_hu
connect_url: https://support.ariba.com/item/view/KB0392471_hu?min=1
sap_for_me_url: https://me.sap.com/notes/KB0392471/hu
---

# Mennyi ideig marad aktív a munkamenetem, mielőtt időtúllépési hibával meghiúsul?

## Megoldás

**Kérdés**

Mennyi ideig marad aktív a munkamenetem, mielőtt időtúllépési hibával ér véget?

**Válasz**

A munkamenetek időtúllépésére vonatkozó ágazati szabványoknak való megfelelés és a biztonsági problémák kezelése érdekében az Ariba megoldások 30 perc után túllépik az időkorlátot.

Ha bezárja a böngészőablakot, a munkamenet 30 perc után lejár a szerveren. Ha 30 percig nyitva hagyja a böngészőablakot, és inaktívra állítja, megjelenik egy üzenet, amely jelzi, hogy a munkamenet időtúllépése történik. Ha hosszú ideig futó műveletek vannak folyamatban, és látható egy folyamatjelző (beleértve az adatletöltéseket és a feltöltéseket), a munkamenet nem fog túllépni. Ugyanez vonatkozik a nyitott állapotú árverésekre is. Mivel az árverések automatikus frissítési gyakorisággal rendelkeznek, a böngésző képernyője automatikusan kapcsolódik az Ariba szerverhez. Ezért ha a böngésző képernyőjén nyitott árverést tekint meg, akkor nem fog inaktivitási figyelmeztetést tapasztalni.

**Kiegészítő információk**

30 perc inaktivitás után egy előugró ablak jelzi, hogy a munkamenet időtúllépési hibával végződik: „Inaktivitás miatt ki lesz jelentkeztetve. Az alkalmazás használatának folytatásához nyomja meg a **Kijelentkezés megszakítása** gombot." Ekkor a felhasználó megszakíthatja ezt a kijelentkezési műveletet, vagy hagyhatja, hogy a rendszer egy perc elteltével automatikusan kijelentkeztesse őket. Ekkor a következő üzenet jelenik meg: „A kapcsolat hosszú ideig tartó inaktivitás miatt lejárt. Újra be kell jelentkeznie” üzenet jelenik meg a felhasználó számára.  
  
Ez a beállítás rendszerszintű paraméterként van konfigurálva, és nem szabható testre az egyéni ügyféloldalakon.
