---
article_id: KB0392471
article_type: FAQ
component_ids:
  - BNS-ARI-CM
  - BNS-ARI-INV
  - BNS-ARI-PUR
  - BNS-ARI-SC
  - BNS-ARI-SIPM
  - BNS-ARI-SS
  - BNS-ARI-SV
component_descriptions:
  - Supplier Information & Performance Management
  - Видимост на разходите
  - Закупуване
  - Стратегически договори
  - Стратегическо ресурсно осигуряване
  - Управление на каталог
  - Фактуриране
products:
  - SAP Ariba Procurement, cloud edition
  - SAP Ariba Sourcing, cloud edition
personas:
  - Supplier
language: bg
created: 2008-12-30
updated: 2022-04-02
source: Knowledge Base
url: https://support.ariba.com/item/view/KB0392471_bg
connect_url: https://support.ariba.com/item/view/KB0392471_bg?min=1
sap_for_me_url: https://me.sap.com/notes/KB0392471/bg
---

# Колко дълго сесията ми ще остане активна, преди да се провали с грешка при таймаут?

## Разрешение

**Въпрос**

Колко дълго сесията ми ще остане активна, преди да приключи с грешка при таймаут?

**Отговор**

За да се спазят промишлените стандарти за таймаут на сесията и да се отговори на въпросите, свързани със сигурността, времето за изчакване на решенията на Ariba изтича след 30 минути.

Ако затворите прозореца на браузъра, сесията на сървъра изтича след 30 минути. Ако оставите прозореца на браузъра отворен и неактивен в продължение на 30 минути, се показва съобщение, показващо таймаут на сесията. Ако има дълги операции в процес на изпълнение и виждате лента за напредъка (включително изтегляне и качване на данни), сесията няма да изтече. Същото важи и за търгове със статус „Отворено“. Като се има предвид, че търговете имат автоматично опресняване, на всеки няколко секунди екранът на браузъра се свързва със сървъра на Ariba автоматично. Следователно, ако сте на екран на браузър, гледащ открит търг, няма да получите предупреждение за неактивност.

**Допълнителна информация**

След 30 минути неактивност се показва изскачащ прозорец, който показва, че сесията завършва с грешка „Таймаут“: „Ще излезете от системата поради неактивност. За да продължите да използвате приложението, натиснете **Отказ от отписване**." В този момент потребителят може да избере да отмени това действие за изход от системата или да позволи на системата да излезе автоматично след една минута, в който момент, съобщението „Връзката ви е изтекла поради дълъг период на неактивност. Трябва да влезете отново" ще се покаже на потребителя.  
  
Тази настройка е конфигурирана като параметър за цялата система и не може да бъде персонализирана в отделни клиентски сайтове.
